Strandstoel wordt beach chair deluxe

Welk meubel zorgt bij jou voor dat ultieme vakantiegevoel? Voor velen is dat nog steeds de klassieke strandstoel. Passé? Alles behalve! Getuige daarvan de vele moderne, orginele en luxueuze interpretaties van grote en kleinere designmerken. Bijzondere standstoelen – die zichzelf weliswaar liever laten aanspreken met ‘deck chair’ of ‘beach chair’ – om in weg te zinken en te dromen van exotische oorden.  

1. Met zonnescherm
Uit de Orson reeks van Roda kozen we deze deck chair die een fraai afgerond frame in teakhout combineert met de transparantie van het Canatex textiel, naar keuze in grijs- of zandtinten. Wanneer de zon eventjes te veel wordt, zorgt het scherm voor welgekomen schaduw. Design: Gordon Guillaumier.

2. Vleugje vintage
De nieuwe Voyager deck chair van Gloster, waarvoor men zich liet inpsireren door het landelijke meubilair uit het koloniale verleden, combineert een eigentijdse look met een gegeerd vleugje vintage. Stijlvol uitgevoerd in teak met stof naar keuze in vier grijs- en blauwtinten. Makkelijk verstel-, meeneem- en verplaatsbaar en dus overal in te zetten waar gewenst of nodig. Design: Povl Eskildsen.

3. Strak in aluminium
De structuur in wit gelakt aluminium geeft deze verstelbare Boomy beach chair van Coro Italia meteen een eigentijdse en zelfs strakke uitstraling. De zitting en het kussentje, dat dienst doet als hoofdsteun, zijn uitgevoerd in technische PVC stof die, net als de structuur, weer en wind kan en mag trotseren. Textiel verkrijgbaar in drie kwaliteiten en in totaal tien kleuren. Design: Matteo Nunziati.

 

 

 

 

 

 

 

4. Mix & match
Zalig doezelen kan ook in deze Snooze deck chairs van Emu, verkrijgbaar in een aantal pittige of juist meer neutrale kleurencombinaties. De nieuwe tinten van dit voorjaar brengen het totaal op zeven verschillen uitvoeringen. Mix & match is het motto voor wie een speels spektakel van leuke kleurtjes wenst aan de rand van het zwembad. Tevens verkrijgbaar: een bijhorend voetenbankje dat het extra comfortabel maakt. Design: Chiaramonte-Marin.

 

5. Schommelen
Wat krijg je als je een standstoel kruist met een schommelstoel? Een heuse Beach Rocker! Dit model, tevens inklapbaar, is een ontwerp van Erik Stehmann voor het Nederlandse Weltevree dat telkens opnieuw verrast door ontwerpen met dat tikkeltje extra. Voor de stof ging Weltevree een samenwerking aan met ontwerpersduo Raw Color. Met het kleurgebruik en de weeftechniek wordt op een subtiele manier verwezen naar de horizon die, afhankelijk van het moment, steeds anders oogt. Het textiel in biologisch katoen is verkrijgbaar in groen, blauw en zacht roze. Frame in beukenhout.

6. Leunende constructie
Een wel zeer eigenzinnige interpretatie van de klassieke strandstoel is deze Deck Chair van de Zwitsere designstudio Bernhard Burkard. Slim en origineel, in alle eenvoud. Ook al ziet de leunende constructie er misschien gevaarlijk uit, de ontwerpers beloven niettemin genoeglijk én veilig zitcomfort, dit dankzij antislip voetjes die grip hebben op elke ondergrond.

7. Frans, fris en fruitig
Fans van het kleurrijke Franse meubilair van Fermob kunnen zich nestelen in deze Chilienne uit de Plein Air collectie, verkrijgbaar in een waaier aan frisse en fruitige kleurtjes. De stoel in buisstaal is verstelbaar in een liggende of meer zittende positie en dus multifunctioneel inzetbaar. Met een gewicht van 7,6 kg laat hij zich gemakkelijk verplaatsen.

8. XL
Deze deck chair uit de Portofino collectie van Paola Lenti onderscheidt zich door zijn royale afmetingen van maar liefst 106 cm breed. De dichtvouwbare structuur is gemaakt van acacia kernhout en wat de bekledingen betreft heb je de keuze uit de Paola Lenti stoffen Brio, Madras of Tamil in diverse kleuren. Dezelfde reeks omvat ook nog een smallere deck chair, een armstoel en een fraai bijhorend bijzettafetje. Design: V. Van Duysen.

Info:

www.rodaonline.com

www.gloster.com

www.coroitalia.it

www.emu.it

www.weltevree.nl

www.bernhard-burkard.com

www.fermob.com

www.paolalenti.it