Stijlvol dobberen: drijvende krachten!

Wil je niet alleen naast maar ook in het zwembad lekker languit kunnen luieren? Voor zij die in stijl wensen te dobberen op het water bestaan er ondertussen al verschillende alternatieven voor het alledaagse luchtbed. Drijvende loungers, zitzakken en zelfs heuse eilanden die mogen gezien worden en bovendien voor aangenaam zit- of ligcomfort zorgen.

Aqua chic

Helemaal gelukkig worden we van deze Pigro Felice Modul’Air collectie opblaasbare meubelen, gewijd aan de Aqua Chic levensstijl en bedoeld om zowel aan de kant als in het water te relaxen. Zoals de naam al doet vermoeden bestaat deze Modul’Air collectie uit verschillende modules die op zich of gecombineerd gebruikt kunnen worden. De modulaire waterbedden kunnen omgevormd worden tot sofa’s, loungestoelen of platformen van elk gewenst formaat. Een aantal basispakketten vergemakkelijken de keuze. De ‘waterhangmatten’ – een soort van rechthoekig frame met in het midden een gaasdoek – vervolledigen het gamma. Alle Modul’Air producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zijn huidvriendelijk en gemaakt om lang mee te gaan. Leuk detail: de magnetische bekerhouder met beker die voorkomt dat je drankje in het water belandt. Elk model wordt geleverd met een krachtige pomp waarmee je de module in minder dan een minuut opblaast. Leeglaten – om nadien op te bergen voor de winter – kan met diezelfde pomp. Online te bestellen en levering binnen de 3 à 5 werkdagen.

Richtprijs: € 418 voor een 2-in-1 eenpersoons Armchair & Floating Pool Lounger en €  130 voor een eenpersoons Hammock.

Upcycling van zeilen

Waarom weggooien als je het ook een nieuwe en nuttige bestemming kan geven? Dat vindt ook het Spaanse Dvelas dat materialen uit de zeilsport recupereert, hergebruikt en upcycled. Stevig zeildoek dat door zijn duurzaamheid nog wel perfect geschikt is voor onder meer deze Génois Chelson zitzak, gevuld met EPS korrels, die ook te water mag. De naam Génois verwijst naar het grote zeil aan de hoofdmast van een zeilboot. Het silhouet van deze zitzak heeft dan ook iets van een zeilboot aan de horizon.

Richtprijs: vanaf € 786,50.

Dit is Belgisch!

Tijdens een zeilvakantie enkele jaren geleden stelde de Belgische Anne Gilis vast dat elke boot in de Caraïben een lelijk luchtbed in schreeuwerige kleuren voortsleepte. Samen met Gaëtan Bourguignon, actief in een bedrijf in meubelstoffen, besloot ze er iets aan te doen en Mr Blue Sky was een feit. Het gamma omhelst drijvende loungers voor één en twee personen - Jackie en Jackie Twin - met een afneembare Sunbrella hoes, verkrijgbaar in maar liefst 60 verschillende kleuren, die zich laat wassen op 40°C. Ter aanvulling werd er ook een aluminium lounge platform ontwikkeld dat deze Jackie nu ook een elegante basis aan wal biedt. Het Elise sierkussen vervolledigt het comfort en maakt dat alles netjes bij elkaar past.

Richtprijzen: vanaf €  995 voor Jackie lounger, €  1.970 voor Jackie Twin, €  1.495 voor Lucille lounger base en € 89,00 voor Elise sierkussen.

Drijvende sofa

Dave Roberts uit Nieuw-Zeeland ondervond op een vakantie dat een gewone zitzak met EPS-parels wel drijft, maar na een tijdje toch meer en meer doorweekt geraakt en water maakt. Niet ideaal. De oplossing: SoFloat, kort voor Sofa plus Floating. De voorgevormde Santorini Lounger biedt het comfort van een sofa met steun in de rug terwijl de hoes in Sunbrella Marine Grade outdoorstof, voorzien van driedubbele stiksels, roestvrijstalen ringen en kwaliteitsvolle YKK rits, het geheel bestand maakt tegen chloor, zout en fel zonlicht. Verkrijgbaar in Slate Grey, Natural Linen en – de trendkleur voor 2017 – Aruba Blue.

Richtprijs: € 373 (gratis verzending).