Schaduwmakers met cachet

Even genoeg van het zonnekloppen? Deze parasols zorgen voor deugddoende schaduw en zetten de puntjes op de i van je stijlvol ingerichte buitenkamer. Kwalitatieve schaduwmakers met cachet die mogen gezien worden.

Boeiend lijnenspel
Voor wie houdt van strak is er deze vrijhangende Fan parasol van het Italiaanse Unopiù. De schuine paal en het opgespannen achthoekige scherm zorgen samen voor een boeiend spel van lijnen en vlakken. Deze parasol combineert een paal in geanodiseerd aluminium met een doek in Olefine, een synthetische en weerbestendige stof die waterafstotend, vuilresistent, slijtvast en sneldrogend is. Het scherm kan eenvoudig gekanteld worden zodat de schaduw valt waar jij dat wenst. Verkrijgbaar in het wit. De perfect passende hoes in grijs polyester beschermt de parasol wanneer je hem een tijd niet gebruikt. Te monteren met een betonanker of te combineren met een voet. Formaat: ø 3 m, h 2,5 m. (foto Unopiu Fan)

Kantelbaar in alle richtingen
De collectie van Jardinico wordt onder meer uitgebreid met deze Mauritius, een stevige, vierkante schaduwwerper die in alle richtingen kan kantelen: niet alleen in de hoogte, waardoor het scherm kan variëren van volledig horizontaal tot 90° verticaal, maar ook van links naar rechts. Jij bepaalt in alle vrijheid waar de schaduw valt, zonder de parasol te moeten verplaatsen. Mauritius is verkrijgbaar in drie kleuren - asgrijs, taupe en zwart - telkens met een bijpassende afwerking van de aluminium mast. Het doek is gemaakt uit Sunbrella, de speciale stof voor buitengebruik en gekend omwille van zijn hoge kwaliteit en onderhoudsvriendelijkheid. Formaat: 3 x 3 m. (foto Jardinico)

Minimalistische spectra krijgt grote broer
De ondertussen veel geprezen Spectra parasol van het Belgische Umbrosa, dat vernieuwend en verrassend voor de dag durft te komen, combineert functionaliteit met een opmerkelijke  minimalistische en geometrische vorm. Dit voorjaar wordt het gamma uitgebreid met een groter vierkant scherm van 3 op 3 meter. Dit brengt het totaal aantal uitvoeringen op drie: Spectra Square 250 cm, Spectra Round 300 cm en nu dus ook Spectra Square 300 cm. De aluminium paal met glasvezelstructuur kan bovendien onder verschillende hoeken worden geplaatst: een rechte mast (90°), een mast die naar voor (105°) of naar achter overhelt (75°). Beschikbaar in verschillende stofkwaliteiten en kleuren waaronder de nieuwe pittige tinten Mint, Mandarine en Sunflower in Olefine Premiumkwaliteit en de eveneens nieuwe kleuren Gold, Paris Red en Pink in de Limited Edition Sunbrella kwaliteit. Beschermingshoes meegeleverd. Design: Bundl in samenwerking met Dirk Wynant. (foto Umbrosa)


Jardinico Mauritius


Unopiu Fan


Umbrosa Spectra

Royaal schaduwscherm
Iets heel anders dan de traditionele parasol is deze Flexy. Met een formaat van maar liefst 4,88 op 3 meter werpt deze nieuwkomer in het gamma van Borek een schaduw van formaat waar nodig. Ondanks zijn royale afmetingen laat dit kantelbare scherm zich gemakkelijk bedienen. Mooi afgewerkt ook, met duurzame stoffen waarmee desgewenst ook de kussens van het Borek meubilair kunnen bekleed worden. Zo ontstaat een fraai geheel tussen zonwering en buitenmeubelen. (foto Borek)

Oprolbaar
Deze Defense van het Italiaanse Corradi heeft een zonnezeil dat in enkele seconden handmatig of elektrisch met behulp van de afstandsbediening kan worden opgerold. De gemotoriseerde versie van Defense is bovendien uitgerust met een windmeter. Bij harde wind wordt het zeil automatisch opgerold. Alle onderdelen zijn gemaakt van roestvrij staal (AISI 316) en het Dacron® doek is verkrijgbaar in drie kleuren: wit, zandkleur en een roodbruine tint. Verkrijgbaar in twee formaten: 11 m² (aslengte 4,48 m) en 14 m² (aslengte 
5,35 m). Verkrijgbaar met grondverankering of in combinatie met een grondplaat. Er bestaat ook een vergelijkbaar model voor muurbevestiging (Condor). (foto Corradi)

Tweedelige schijf
Nog zo’n schaduwmaker die beslist in de smaak zal vallen van een design-minnend publiek is deze Ombra uit het gamma van Paola Lenti. De parasol bestaat uit twee halve cirkels die samen een strakke en vlakke schijf vormen. Je kunt niet alleen het hele scherm maar ook de twee helften onafhankelijk van elkaar laten kantelen om schaduw te creëren waar jij dat wenst. De structuur is gemaakt uit gelakt aluminium, verkrijgbaar in vier kleuren, gecombineerd met een doek naar keuze in 100 % polyester of Thuia stof. Ombra is verkrijgbaar in 2 voeringen: met een betonnen voet voor gebruik op een harde grond of met een bevestigingssysteem voor zachte ondergrond. (foto Paola Lenti)


Borek flexy


Corradi Defense


Paolo Lenti Ombra

Frivole bloemblaadjes
Ben je wel te vinden voor een vleugje frivoliteit? Dan is deze Bloom parasol van Sywawa misschien wel iets voor jou. De stoffen ‘bloemblaadjes’ vormen samen een baldakijn om onder te relaxen en te genieten van de kleurenpracht: van sensueel frambozenrood tot wit aan de buitenkant. Met Sywawa, het frivole zusje van de stoere Symo parasols, krijgt het terrasleven gegaraneerd een speelse toets. Getuige daarvan ook de eerder gelanceerde modellen zoals Breezer, Dentelle, Frou Frou en nog tal van andere ontwerpen die zich telkens weer onderscheiden door gedurfd design. Design: Davy Grosemans. (foto Sywawa)

Aluminium met houtlook
Deze Plantation Max Cantilever van Tuuci brengt design en techniek samen in een vrijhangende en makkelijk bedienbare parasol van uitmuntende kwaliteit. Mast en baleinen lijken van hout maar zijn eigenlijk gemaakt uit aluminium dat voorzien werd van een Tuuci’s Aluma-teak afwerking. Verkrijgbaar in drie houtfinishes: natural, java en 
weathered. Deze parasol combineert dus de warme uitstraling van hout met de zeer hoogwaardige kwaliteit van geanodiseerd aluminium - uitermate goed bestand tegen corrosie - en een hoogwaardig Sunbrella Marine Grade parasoldoek. Verkrijgbaar in diverse kleuren, uitvoeringen en maten: achthoekig (ø 2,75 / 3,4 / 4 m), vierkant (2,45 x 2,45 / 3 x 3 / 3,65 x 3,65 m) en rechthoekig ( 2,45 x 3,65 / 3 x 4,25 m). (foto Tuuci) 


Tuuci


Sywawa Bloom

Info:
Borek: www.borek.eu
Corradi: www.corradi.eu
Jardinico: www.jardinico.be
Paola lenti: www.paolalenti.it - www.miraverde.be
Sywawa: www.symoparasols.com
Tuuci: www.tuuci.com
Umbrosa: www.umbrosa.be
Unopiù: www.unopiu.com