Pimped out BBQ

Sta jij ook al te trappelen om de barbecue van stal te halen? Verhef je grillkunsten het aankomende zomerseizoen naar een hoger niveau dankzij deze handige accessoires. Leuke, nuttige en originele hulpjes die niet alleen het grillcomfort maar ook de culinaire mogelijkheden ten goede komen. Voor een pimped-out barbecuefestijn waarmee je indruk maakt.

Meten is weten
Zeker wanneer je bijvoorbeeld grote stukken vlees of gevogelte op de barbecue onder deksel wilt garen, vormt een kernthermometer geen overbodige luxe. De meeste barbecuemerken hebben er al één in het assortiment. Weber lanceerde recent de IGrill 3, een Bluetooth thermometer die zich laat synchroniseren met de IGrill app op je smartphone én zich  netjes laat bevestigen aan de zijtafel van de Weber Genesis II barbecues. Bijzonder is dat je tot vier temperatuursondes kan aansluiten en zo bijvoorbeeld de steak, kip en gebraad tegelijkertijd in de gaten houdt. Zodra een van je bereidingen de ingestelde kerntemperatuur bijna heeft bereikt, krijg je een seintje op je smartphone. Stressvrij barbecueën met gegarandeerd resultaat. Richtprijs: € 119,99.
www.weber.com

Perfecte pancakes
Pannenkoeken of spiegeleitjes op de barbecue? Het kan perfect met de plancha van Outdoorchef. Het gladde roestvrijstalen oppervlak leent zich trouwens tot heel wat bereidingen: van vlees over gamba’s tot groenten. Sappen en vet druppelen vanzelf in de opvangbak, waarna het geheel zich gemakkelijk laat schoonmaken. Gebruik de plancha in combinatie met de kookringen om achteraf perfect ronde American pancakes te serveren. Zowel geschikt voor houtskool- als gasbarbecue. Richtprijzen: € 139,95 voor Outdoorchef Plancha Grillplaat (34,8 x 41 cm) met meegeleverde spatel en € 19,90 voor set van vier roestvrijstalen kookringen met twee verschillende diameters (ø 10,5 cm en ø 14 cm)
www.outdoorchef.com

 

Pizzasteen mét thermometer
Zin in pizza? Ook dit kan perfect op de barbecue. Tenminste wanneer je de eigenaar bent van een exemplaar waarmee je onder deksel kunt bakken, net als in een oven. Nu nog een goede keramische pizzasteen en je kunt aan de slag. Van Broil King is deze pizzasteen die vervat zit in een degelijke roestvrijstalen slede met handvaten én geïntegreerde thermometer. De opstaande rand van deze houder maakt ook dat de pizza niet van de steen glijdt wanneer je hem met de meegeleverde houten pizzaschep van de steen haalt. Hier is over nagedacht, zoveel is duidelijk. Richtprijs: € 115 voor set met steen, houder en spatel.
www.barbecuebroilking.be

Calzone à la carte
Fan van pizza op de barbecue maar op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wat dacht je van een home- én outdoor made calzone! Met deze Calzone pers van Outdoorchef kan het deeg – bij voorkeur van eigen makelij – worden uitgestoken, gevuld én gevouwen. Ieder kiest zijn favoriete ingrediënten voor een calzone à la carte. Bereid de calzone op een pizzasteen met indirecte warmte onder gesloten deksel. De groene kunststof vorm laat zich eenvoudig uit elkaar halen en reinigen in de vaatwasser. Richtprijs: € 17,90.
www.outdoorchef.com

 

Benieuwd naar de rest van het artikel? Lees het volledige artikel in ZwembadenPLUS 2018 (te verkrijgen in Carrefour, Delhaize en de beter dagbladhandel)