OUI chef!

Kookboeken verkopen als zoete broodjes. Tv-programma’s en hele tv-zenders wijden zich aan de culinaire kunst. Chef-koks zijn ware BV’s en BN’ers. Dan kan jij als selfmade sterrenchef niet achterwege blijven! Je buitenkeuken is je beste vriend. Je vertoeft samen met familie en vrienden buiten, terwijl iedereen smult van de hapjes die jij op tafel tovert. Met alles bij de hand creëer je in een handomdraai een exceptioneel exterieur etentje. Smakelijk!

 

De perfecte basis

Base is een modulaire keuken van Kettal waarbij je het zwart aluminium frame aankleedt met twee kleuren keramiek voor het blad en twee tinten hout voor de afwerking. Dit ontwerp heeft strakke, gladde oppervlakken zonder hoeken voor eenvoudige reiniging en onderhoud. Naast de basiskeukenfuncties heeft hij een gasbarbecue en kan hij meerdere branders bevatten met een steun voor een wok. Verder kan er een bar toegevoegd worden. Schol!

WWW.KETTAL.COM
WWW.GERVI-OUTDOOR.BE

 

Njammie

De primeur van Borek is de introductie van Jamie. Een high-end buitenkeuken met bijpassende tafels, ontworpen door Frans van Rens. Deze buitenkeuken is voorzien van een schuin aflopende spoelbak, een moderne mengkraan en een grote inductieplaat. De brede lades zijn uitgerust met een push & release-systeem, soft close-sluiting, luxe houten bestekindeling met kruidenhouders en twee afvalemmers. Mocht het buiten frisser worden, dan blijft het aangenaam tafelen dankzij de instelbare verwarmingselementen die optioneel over de volledige lengte van de ‘high dining’-tafel geïntegreerd kunnen worden.

WWW.BOREK.EU

 

Kleurrijk gezin

Champagne, kaki en framboos zijn de drie nieuwe kleuren van de Aluvy-buitenkeuken die al in negen sterke kleuren verkrijgbaar was. Bovendien zijn er twee nieuwe opties voorzien: een spoelbak en een kookplaat. Zo bestaat de familie uit Lulu, de gasbarbecue; Lola, de gasplancha; Marcel, de houtskoolbarbecue; Sam, de vuurkorf; en Jean, de kast met een sterk werkblad en veel opbergruimte. Zet ze apart of zij aan zij voor een bonte buitenmix.

WWW.ALUVY-DESIGN.COM

 

Openlucht-laboratorium

Convivium komt met een grill- en cocktailbasisset uit … cortenstaal! Dit geeft een uniek effect in je tuin. Beiden zijn modulair op te bouwen naargelang je eigen shake- en kookkunsten. Zo heb je een elektrische, gasof houtskoolbarbecue, een roestvrijstalen spoelbak en uittrekbare kraan. Het werkblad kan naar wens bezet worden met teak, beuk of teflon en de strakke verticale handvatten zijn uit inox. De aansluitleidingen en waterafvoer zijn weggewerkt in de poten van Convivium. Sterk ‘staaltje’ tuindesign.

WWW.ILGIARDINODICORTEN.IT

 

Zo vader, zo zoon

Rocco is een allrounder in uw tuin. Een hete middag of een frisse avond? Een hongertje of vooral dorst? Op elk moment staat hij klaar met een gepaste oplossing. De centrale vuurkorf wordt dankzij het doordachte ontwerp moeiteloos een grill of een ijsemmer. De omkadering doet dienst als zitbank, tafel en opbergvak. De combinatie van cortenstaal en aluminium maakt Rocco volledig roestvrij en de uitsparingen aan de onderkant zorgen voor luchtcirculatie en waterafvoer. Het moest ervan komen dat deze kanjer een junior voortbrengt.

WWW.MORORO.BE

 

Awardwinning

ROCK.AIR is de buitenversie van de awardwinnende binnenkeuken ROCK. De puristische Steiningeruitstraling blijft volledig behouden in de kubussen die de buitenkeuken samenstellen. Elke kubus of blok heeft zijn eigen functie met bijhorende naam: ROCK.AIR.COOK heeft een gasbarbecue met grillopzetstukken en is ook verkrijgbaar met teppanyaki of lavagrill; ROCK.AIR.WASH bestaat uit een spoelbak en vaatwasser; ROCK.AIR.COOL heeft een vrieselement en ijsblokjesmachine; ROCK.AIR.STORE biedt opbergruimte voor borden, bestek en kookgerei; ROCK.AIR.FIRE is een op afstand bedienbare gashaard. Niet verwonderlijk dat deze buitenversie 2 awards — Archiproduct Design Award Winner 2022 en German Design Award Gold 2023 — op het palmares mocht zetten.

WWW.STEININGERDESIGNERS.COM

 

Gespot bij NOA

Een tocht door de tuinen van NOA brengt ons langs de buitenkeuken van Cubic Outdoor Living. Dit Duitse familiebedrijf is gespecialiseerd in buitenmeubilair en buitenkeukens die alle weersomstandigheden doorstaan. Het gespotte model is de CUBIC OUTDOOR KITCHEN C1, de eerste uit een rij van vier collecties. Deze keuken wordt flexibel gemodelleerd als wandrij, vrijstaand kookeiland, als keukenblok of in combinatie hiervan. Aan de zij- of achterkant kan een aangrenzende barzone geïntegreerd worden. Gezelligheid troef dus. De ambitieuze buitenkok bouwt zijn opstelling uit met een gasgrill, kamado, kookplaat, spoelbak, koelkast, voldoende werkoppervlak en veel opbergruimte. De lineaire vormen kenmerken het totaalbeeld.

WWW.CUBICOUTDOORLIVING.COM

 

360°

Dat cortenstaal in de mode blijft, bewijst ook deze nieuwe houtbarbecue van Barbecook. Naast het zwarte gegalvaniseerde staal is de roest-finish een populaire keuze. Uitgerust met een verwisselbare kern en diverse accessoires zoals een wokhouder of verhoogde grill, biedt de Nestor-barbecue voor ieder wat wils. Er is opbergruimte voor hout en gereedschap, de asopvangpot is geïntegreerd en de bodem is voorzien van kunststof voetjes om roestvlekken op het terras te voorkomen.

WWW.BARBECOOK.COM