Nieuw in en om de tuin

Elk jaar gaan we al vroeg in het seizoen op zoek naar de meest opmerkelijke nieuwe objecten die straks hun weg zullen vinden naar onze tuin en het terras. Items die eruit springen door hun design en/of functie. Proef je mee van onze oogst? Een voorsmaakje van al het nieuws dat ons nu al doet verlangen naar een zomer vol originaliteit, ontspanning en zon.

1. Outdoorplaid

Buiten wordt nog meer zoals binnen wanneer je het terras aankleedt met speciaal aangepast textiel, bijvoorbeeld in de vorm van een tapijt of, nieuw bij Paola Lenti, een outdoorplaid. Gedrapeerd over je sofa, bank of loungestoel blijkt deze Plumb plaid, die bol staat van de gezelligheid, meteen een cosy blikvanger. De brede en dikke in het rond gebreide banden, uitgevoerd in weerbestendig polyolefin, worden met de hand gevlochten tot een plaid met sobere of juist uitbundige kleurnuances die eigen zijn aan Paola Lenti’s textielcollectie.

Design: CRS Paola Lenti.

2. Knap in keramiek

Een atypische maar daardoor net zo bijzondere bijzettafel is deze Blow van Gloster. Het is de basis in artisanaal afgewerkte en geglazuurde keramiek, met mooie glans en subtiele natuurtinten, die dit buitenmeubel anders maakt dan anders. Het ronde tafelblad in teakhout vervolledigt deze tafel die een hoge decoratieve waarde heeft en met tal van andere buitencollecties gecombineerd kan worden.

Design: Henrik Pedersen.

3. Vleugje vintage

Het lijkt wel echte rotan, maar ook deze Lois stoel van Max & Luuk is wel degelijk uitgevoerd met synthetische vezel in een weliswaar natuurlijk ogend en uitgesproken vlechtpatroon. Het is een zitmeubel met een robuuste zit dat door de wijd uitlopende teakhouten poten een elegante en vintage uitstraling krijgt. De witte zitkussens zetten de esthetische puntjes op de i en garanderen het zitcomfort. De Lois stoel laat zich onder meer fraai combineren met de robuuste Bruce ‘bistrotafel’ in teak, tevens van het Nederlandse Max & Luuk.

4. Majestueuze nostalgie

De majestueuze Cala stoel, nieuw bij Kettal, is een prominente aanwezige en zorgt voor een nostalgische toets en een zekere grandeur op het terras. Voor het ontwerp ging men de mosterd duidelijk halen bij de iconische Emanuelle stoel. Ondanks zijn sterke aanwezigheid zorgt het open weefsel van rope voor een zekere transparantie en lichtheid. Cala, geschikt voor buiten maar net zo mooi binnen, is naar keuze verkrijgbaar met een aluminium onderstel of teakhouten poten. Ook qua kleurencombinaties is er een scala aan mogelijkheden.

Design: Doshi Levien.

5. Mobiele overkapping

Op zoek naar een schaduwmaker die je eenvoudig verplaatst naar waar je beschutting tegen de zon op dat moment kunt gebruiken? Nieuw van Roda is deze Ombrina, zowaar een mobiele overkapping voorzien van wieltjes. Het lommerobject combineert een slanke buisstructuur met een horizontaal dak bestaande uit grijs getinte polyester banden die het zonlicht filteren en verzachten. Een Mediterraan geïnspireerd object dat bovendien ook gewoon mag gezien worden, ook aan de rand van je zwembad.

Design: Antonio Sciortino.

6. Dagdromen op het daybed

Het Belgische Tribù brengt met dit Pavilion Daybed een heel eigen interpretatie van een overkapte dubbele lounger die op elk moment uitnodigt tot een zalig dutje. Het is een strak afgelijnd ontwerp in aluminium, met slanke lijn en opmerkelijk onderstel in de vorm van een sledevoet waardoor het geheel een zekere lichtheid krijgt en bijna lijkt te zweven. Pavilion DayBed kan worden gepersonaliseerd met gordijnen naar keuze, terwijl men voor de achterwand en het plafond keuze heeft uit latwerk in teak of aluminium of een Sunvision doek. De outdoorkussens zorgen voor het nodige ligcomfort, al mag en kan je net zo goed rechtstreeks neervlijen op de superstevige zitting in Batyline.

Design: Monica Armani.