LIGHT THE WAY

Outdoorverlichting maakt een wezenlijk deel uit van je tuinbeleving. Zo kan je de warme avonden eindeloos rekken. Net als binnen bepaalt verlichting de sfeer, creëert het gezellige hoekjes en kan het bepaalde accenten benadrukken. Tijd om je tuin uit te lichten!

 

JONGLEREND

In een zwart of wit gelakt aluminium frame lijkt een bol te zweven. Beneden op de vloerplaat een tweede grotere bol. De nieuwe Abachina-lamp van Karman heeft zowel een speelse als een moderne touch. Specifiek voor buiten verkrijgbaar met oplaadbare batterij. Als handig extraatje is er een klein dienblad om bovenop het frame te plaatsen.

www.karmanitalia.it

 

HYGGE IN OVERVLOED 

Om de Deense hygge over heel je tuin te verspreiden heeft Hay twee nieuwe draagbare lampjes in zijn collectie. Het ontwerp van Nikolaj Lorentz Mentze van Studio 0405 in Kopenhagen, combineert minimalisme met functionaliteit. In de Apollo Portable Lamp krijgt de klassieke lampvorm een eigentijdse interpretatie, afgerond en uniform. Hij wordt handgemaakt uit een enkel stuk opaalglas, waarbij de lichtbron en oplaadbare batterij verborgen zitten in de voet, om de top te verlichten met een warme sfeervolle gloed. De Pao Portable Lamp van de Japanse ontwerper Naoto Fukasawa is geïnspireerd op traditionele Mongoolse Pao-tenten. Het ontwerp is ingetogen en eenvoudig, het licht diffuus en warm. Zowel de voet als de kap van de lamp zijn gemaakt van polycarbonaat met een hoogglans-afwerking, verkrijgbaar in verschillende kleuren.


hay.dk

 

ONDER HET MAANLICHT

Voor binnen en buiten, deze nieuwe wandlamp van Fermob met IP54 beschermingsindex. Voor designer Tristan Lohner een herinterpretatie van de straatlantaarns die de Parijse caféterrassen sierden in de 19e eeuw. De bol heeft een diameter van 15 cm en een opmerkelijk vermogen van 400 lumen. Het licht is aanpasbaar in kleurtemperatuur en helderheid voor de perfecte sfeersetting. En met het Quick’n'clic-systeem kan de wandlamp eenvoudig naar boven of naar beneden bevestigd worden. Altijd perfect uitgelijnd dankzij de ingebouwde waterpas. Het zachte maanlicht van de glasdiffuser komt ook terug in een nieuwe versie van de vloer- en tafellamp uit dezelfde collectie. Deze heeft nu een dimmerschakelaar zodat hij nog veelzijdiger ingezet kan worden. De nieuwe hoogte van 134 cm gaat een stapje verder dan de bestaande modellen van 41 cm en 63 cm.


www.fermob.com

 

TETRIS


De nieuwe bijzettafel van Ethimo doet qua blad denken aan een spelletje Tetris. Vandaar de naam. Maar vooral het lichtspel dat erdoor ontstaat, is bijzonder. De oplaadbare led-lichtbron die erin verborgen zit, geeft indirect licht op de vloer terwijl er tussen de lijnen van de teak blokjes subtiel nog straaltjes licht naar buiten komen.


www.ethimo.com

 

DECORATIEVE EENVOUD


De Dome-collectie van Royal Botania doet het goed in elk type tuin of op elke stijl van terras. Met plafondlampen, wandlampen en vloerlampen in verschillende maten is er voor elk wat wils. Het aluminium frame in wit of antraciet is de basis voor een handgemaakte glazen vorm die een decoratieve warme led-gloeilamp bevat. Het glas kan volledig helder of in een rook- of amberkleurige variant.


www.royalbotania.com

 

VINTAGE

Binnenmeubels migreren meer en meer naar buitenruimtes De Cone-lampencollectie is geïnspireerd op de elegante silhouetten van de jaren 50, gemoderniseerd dankzij slim gebruik van materialen voor buiten. De royale gebogen vloerlamp heeft een wauw-effect in de tuin. Maar ook de iets kleinere, oplaadbare rechte versie voegt vintage flair toe aan je terras.


www.emu.it

 

VERSTRENGELD

Fil de Fer, een van de meest iconische verlichtingsarmaturen in het assortiment van Catellani & Smith verschijnt na bijna 20 jaar in een speciale uitvoering voor buiten. Het ontwerp door Enzo Catellani is een geweven aluminiumdraad, die aan de binnenkant wordt verlicht door kleine ledlampjes. De ineengestrengelde bal wordt met de grootste zorg vormgegeven door de deskundige handen van een vakman. Verkrijgbaar in drie verschillende maten en als hangof vloerlamp.


www.catellanismith.com

 

ERWTJES

Ze verspreiden zich als vuurvliegjes door de tuin. Vrolijk dansend zitten de ‘erwtjes’ van de Pois-lamp op een slanke metalen staaf. De paallampen zijn verkrijgbaar in drie hoogtes en kunnen dicht bij elkaar of ver uit elkaar en symmetrisch of asymmetrisch geplaatst worden. Het effect in de tuin zal sowieso speciaal zijn.

www.karmanitalia.it

 

BELGISCH VAKMANSCHAP

Monsieur Tricot is een collectie CE-gecertificeerde buitenverlichting die vakmanschap hoog in het vaandel draagt. Ambachtelijk breigoedexpert Ilia Eckardt, van Antwerps familiebedrijf Maison Tricot, ontwierp deze staan- en hanglampen die met hun speciale patronen unieke schaduwen creëren op je terras. Het jasje van de lamp is met de hand gehaakt uit hoogwaardige buitenmaterialen. Belgische mode in je tuin.


www.tribu.com

 

STRAK, TACTIEL EN LUCHTIG

Nog meer Belgisch design met Mora, de collectie buitenlantaarns van Vincent Sheppard ontworpen door studio segers. De lantaarns zijn handgeweven en zorgen voor een uniek schaduwspel in hun omgeving. Ze zijn snoerloos met een ledmodule, oplaadbaar via het lichtnet of via zonne-energie.


www.vincentsheppard.com

 

SUBTIEL

Delicaat zoals glimwormen - waaraan deze collectie zijn naam ontleent - brengen de Luciole-buitenlampen een magisch tintje in de tuin. Gemaakt van weerbestendig kunststof en verkrijgbaar zowel als tafel- of als vloerversie. Deze laatste plaats je kriskras in de tuin met de aardpen in drie verschillende afmetingen. Een zachte aanraking van de schakelaar activeert het licht.


www.emu.it

 

CLICKUP!

Het ClickUp!-systeem waar Gardena vorig jaar mee op de proppen kwam, wordt dit seizoen uitgebreid met een aantal nieuwe opzetstukken. Voor sfeer en gezelligheid kies je het windlicht. Heb je wat meer licht nodig, dan wissel je in één klik snel en eenvoudig naar de solarlamp.


www.gardena.com

 

ARCHITECTURAAL LICHT

Bij een moderne architectuur is de Llar-haard op bio-ethanol van Borja García voor Gandiablasco de perfect keuze. Het ontwerp is al van enkele jaren terug, maar het strakke design is tijdloos. Het thermisch gelakt staal is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren om de opflakkerende vlammen perfect te omkaderen.


www.gandiablasco.com

 

MULTIFUNCTIONEEL

In de collectie Kukà van Talenti zien we verschillende stijlvolle objecten om je terras op te lichten en op te fleuren. De oplaadbare, cilindervormige lamp is er in drie formaten. Daarnaast zijn er twee koffietafels die hetzelfde mooie diffuse licht verspreiden. De materialen zijn weerbestendig en milieuvriendelijk met een basis uit methacrylaat en een top of tafelblad uit hars. De bijpassende vazen zijn op hun beurt uit eco-cement.


www.talentispa.com

 

PUUR ALS EEN BLAD

De Lumo-collectie van Manutti is een mix van warm en modern. Iroko-hout wordt gecombineerd met aluminium in wit of zwart. Met zowel scherpe als afgeronde hoeken zit er een subtiele verwijzing naar een blad in. De ledverlichting komt met afstandsbediening en is verkrijgbaar in drie maten. Ideaal langs het zwembad of om het terras gezellig uit te lichten.


www.manutti.com