Knus outdoor met kussens, poefs en tapijten- Voor een tuin in huiskamerstijl

Met aaibare kussens, zalige poefs en aangepaste tapijten creëer je buiten een waar huiskamergevoel. En omdat het de bedoeling is dat je het jaar rond buiten kunt genieten van de gezelligheid, is al dat fraais zodanig geconcipieerd dat het honderd procent weerbestendig is.

Het is al een tijdlang ‘bon ton’ om de tuin te zien als een heus verlengstuk van het binnengebeuren. Zo krijg je echt een tuin om volop in te wonen. Om nu dat buitenleven zo stijlvol en aangenaam mogelijk neer te zetten, kun je niet buiten genoeglijke stoffering. Het is immers van belang om het geheel op gepaste wijze aan te kleden. De look is belangrijk, maar mensen hechten ook waarde aan het onderhoudsvriendelijk aspect en willen vooral ook het hele outdoor seizoen kunnen genieten van het geheel, zonder al te zeer rekening te moeten houden met ons wispelturig klimaat. 


Viteo Knitted

Jardinico poefs

Tribù Vis à vis sofa

Tijdloos textiel
Bij Tribù geeft men aan dat de verwennerij buitenhuis begint bij een berg kussens waar je knus in kan wegzinken. Er wordt gewerkt met waterafstotende hoezen en de vulling is  ventilerend. Bijzonder: als het vochtig is, zwellen de gestikte naden zodat het vocht niet kan binnendringen. In het aanbod tref je wel zeventig stoffen voor buiten, met dezelfde charme als voor binnen. De kussens horen uiteraard bij zetels en zitbanken die qua frame tijdloos zijn vormgegeven, en uitgevoerd in duurzaam teakhout. Het betreft een modulair opbouwsysteem dat perfect toelaat om je terras op persoonlijke wijze te organiseren. Zitcomfort met een ergonomische plus. Ideaal om continu cosy te cocoonen. 
Bijzonder aan de sofamodel Vis à vis: de rug- en armkussens hebben geïntegreerde beugels in inox, en zorgen aldus voor een  apart totaalbeeld, vanwaar je ook kijkt. De basis van dit charmante meubel is een houten platform dat als het ware lijkt te zweven. Handig is dat je er tafeltjes kunt aan bevestigen. 

Inhaken op trends
Zelf creatief breien is helemaal terug van weggeweest. En dat betekent dus ook dat mensen terug een plekje hebben in huis en tuin voor gebreide goederen. Viteo haakt daar beslist geslaagd op in met zogenaamd knitwear! Het gaat om een collectie sierkussens in sneldrogend schuim, voorzien van een gebreide hoes in garen, dat zowel alle vocht als zonlicht trotseert. Verkrijgbaar in een veelheid aan formaten en kleuren. Hemelsblauw zet alvast de toon. Een kleur die je wonderlijk tot rust stemt. Tip: varieer speels met diverse breipatronen. Deze trend met knipoog naar de tijd van toen zal beslist aanslaan. Want wat voelt er knusser aan dan aaibaar breigoed? Fermob kennen we van de creaties in aluminium. Lichtgewichtmeubilair met een elegante look. Maar het merk pakt voor 2014 nu ook uit met gezellige kussens. Dankzij de zachte tonaliteit van de kussens passen ze makkelijk bij de natuur. En qua dessin gaat men voor een tikje frivool, zo heerst er het jaar rond een lentegevoel in de tuin en op het terras. 


Fermob

Paola Lenti poefs

Casalis poefs

Tuin als huis
Voor de look & feel van het textiel voor buiten is men duidelijk de mosterd gaan halen bij de fabrikanten van interieurstoffen. De tuin wordt ook steeds meer ingericht en gedecoreerd als het interieur. Binnen en buiten gaan volkomen in mekaar op. De poefs kun je nergens  meer wegdenken. Ideaal om genoeglijk te onthaasten. De poefs van de producenten die zich in het buitenleven manifesteren, kun je tegenwoordig binnen en buiten benutten. Bij Jardinico tref je dit seizoen poefs op maat in sunbrella stof naar keuze of outdoor leather. Poefs die je makkelijk van buiten naar binnen verhuist, hoewel ze ook gerust buiten mogen blijven staan van seizoen tot seizoen. Tip: met de combinatie van geel, oranje en rood kom je tot een warm buitengebeuren. 
Een label dat eveneens Belgisch is en van topkwaliteit is Casalis. De poefs uit de serie Bonnet zitten beslist zalig. Te combineren naar hartenlust. Poefs die je eender waar neerploft: bij het zwembad, in of buiten de oranjerie, op een idyllisch tuinplekje,… Curieus: de poefs zijn aangekleed met gebreide ‘mutsen’. Afneembaar dus en vlot wasbaar. 
Ook hier duikt dus ook breiwerk op dat blijkbaar helemaal terug is van weggeweest. De zogenaamde mutsen zijn waterafstotend, extreem kleurvast en bijzonder bestand tegen uv-licht, zwembad- en zeewater. En ook bij Borek breit men een vervolg aan het poefgebeuren… Het model Crochette werd ontworpen voor intensief gebruik binnen en buiten. Het bestaat in vierkante en ronde uitvoering. Het zitcomfort is super en de hippe bekleding in gebreide koord voelt aangenaam aan. Verkrijgbaar in de organische tinten Iron Grey, Dark Grey en Sand. Bij Paloa Lenti hadden we al de poef Otto bestaande uit dikke opgerolde koord. Dat ontwerp is nu op de markt in zeer veel formaten. En zo kun je flexibel inspelen op elke situatie. 


Borek poefs

Paola Lenti - Brio Stoffering

Kettal Outdoor Rugs

Oneindig variëren
De stoffering type Brio is nieuw voor de gehele outdoorcollectie van Paola Lenti. Ietwat ruwer van textuur dan wat je al aantrof in het momentele aanbod. Voor alle stoffen geldt alvast dat ze perfect uv-, weer- en chloorbestendig zijn. Maar uniek is wel het ronduit oneindige kleurenpalet. Men weeft namelijk telkens twee of drie gekleurde koorden in elkaar. Dat zorgt voor een rijke schakering. Met brio neergezet door Paola Lenti, zoveel is zeker. Let op de intense kleurintensiteit, bijvoorbeeld van het rijkelijke dieproze dat ze soms gebruikt.  

Languit genieten
Om van je buiten helemaal een interieur te maken, kleed je het aan met tapijten voor alle seizoenen. Bij Kettal ontdekken we de recente ontwerpen van designer Patricia Urquiola. Het heeft liefst twee jaar geduurd voor deze tapijten het daglicht hebben gezien. Maar het was wel de moeite van het wachten waard! Het gaat hier om duurzaam en kwalitatief pvc, en toch heb je de indruk dat het materiaal een honderd procent natuurlijk karakter heeft. Uniek: de collectie Nido d’Ape betovert je in 3D. En op het vlak van buitentapijten heeft Paolo Lenti al enkele jaren terug een lans gebroken. Met het model Cosmo komt de Italiaanse weer grensverleggend uit de hoek. Handgemaakt, zoals steeds, maar qua complexiteit in het weven en knopen van de koord kan het resultaat wel tellen. Artisanaal vakmanschap boven! Dit zijn tapijten met een tijdloze uitstraling en bedoeld om enorm lang mee te gaan. 

Sober nieuw
Het aanbod buitentapijten bij Vondom is ronduit royaal. De collectie is inmiddels gigantisch! Wij selecteerden er enkele voor u die zich onderscheiden van de massa door hun speciale vorm en vormgeving. Het palet houdt men sober, in grijs, zwart en wit. Het sublieme Faz-tapijt is van de hand van Ramon Esteve. Naar eigen zeggen heeft hij zich enorm laten inspireren door de boeiende wereld van de minerale elementen. Strak en puur natuur hand in hand.

Info:
www.tribu.com
www.viteo.com
www.fermob.com
www.jardinico.be
www.casalis.be
www.borek.eu
www.kettal.com
www.miraverde.be (Paola Lenti) 
www.vondom.com