Hout is weer hot!

Geen gebrek aan keuze qua materialen bij de aankleding van de buitenkamer. Maar ondanks alle concurrentie blijkt hout anno 2017 een blijver. Vaak in een elegante uitvoering, al dan niet gecombineerd met andere materialen zoals staal of aluminium, maar dit seizoen ook weer meer in zijn meest pure, robuuste en soms zelfs brute vorm. Hout is hot, zoveel is zeker.

Ruw kantje

Net als onze vingerafdruk is ook elke teakboom uniek. Elke jaarring en knoest zijn, samen met de golvende nerfstructuur, het resultaat van een jarenlang groeiproces. Met deze Spit Raw tafel brengt Gloster een ode aan de natuur en zet de eigenheid van dat specifieke stuk hout, met al zijn onregelmatigheden, extra in de kijker. Net zoals geen twee bomen hetzelfde zijn, zullen er ook geen twee Raw meubelen ooit identiek blijken. Het best slanke onderstel in gepoedercoat aluminium voegt een vleugje elegantie toe en maakt dat de tafel zich prima laat combineren met eigentijdse aluminium stoelen.

Design: Henrik Pedersen.
Verkrijgbaar in een breedte van 280 en 350 cm.

Handgemaakt om te blijven

Deze Solid picknicktafel van het Belgische Cassecroute overstijgt de vluchtige trends en is gemaakt – met de hand! – om te blijven. Daarvoor zorgen de met zorg uitgekozen materialen: geoliede massieve eiken planken van 30 cm breed en 5 cm dik met soms nog schors aan de buitenkant en bruut gerecycleerd aluminium van 8 mm dik als onderstel. Het aluminium onderstel kan desgewenst ook in verschillende RAL kleuren. Dit royaal exemplaar is drie meter lang, al behoren formaten vanaf 1m80 ook al tot de mogelijkheden.

Schommelstoel 2.0

Opmerkelijke nieuwigheid binnen het gamma van het Deense Cane-Line is de Parc Rocking Chair, de schommelstoel heruitgevonden en in een meer eigentijds maar weliswaar warm kleedje gestoken. Het teakhouten latwerk, ergonomisch vormgegeven voor optimaal zitcomfort, kan het prima vinden met de lavagrijze gelakte aluminium frame dat meteen ook dienst doet als schommelend onderstel en als leuning. Deze schommelstoel maakt deel uit van een volledige Parc meubellijn met ook een bank en stoel.

Design: Foersom & Hiort-Lorenzen.

Ruimteverdeler

Een knus hoekje creëren in de tuin of op het terras? Dat doe je snel en gemakkelijk met een ‘outdoor space divider’ of een ‘ruimteverdeler’. Ethimo vult zijn gamma aan met Clostra dat teakhout en aluminium samenbrengt in een scherm dat de vorm aanneemt van een gestileerde boom, verkrijgbaar in twee uitvoeringen. De voet kan worden uitgebreid met een plantenbak waardoor het groen zich een weg naar boven kan banen.

Design: Emmanuel Gallina.

Barrelsauna mét panoramisch dak

Fan van wellness, design én mooi hout in de tuin? Dan is er deze Chaleur barrelsauna van Alpha Wellness Sensations. Uitgevoerd in Canadees rood cederhout en voorzien van alle mogelijke opties die de wellness-ervaring compleet maken. Zo noteren we onder meer een omkleedportaal waarin bovendien twee infraroodstralers werden voorzien met elektronische besturing.

Binnenin werd de barrel luxueus afgewerkt met cederhouten banken en, als klap op de vuurpijl, een heus panoramisch glazen dak. Dit garandeert voldoende privacy terwijl je toch contact houdt met de buitenwereld én kunt genieten van voldoende natuurlijk daglicht. Ga je voor een houtgestookte Harvia saunaoven of toch liever een elektrisch alternatief? Aan jou de keuze. Deze sauna van drie meter biedt plaats aan acht personen en is dus meer dan ruim genoeg voor het hele gezin.