Haarden, vuurkorven en fakkels: vuur op elk uur

Van stoere vuurkorf over praktische bio- of gashaard tot elegante gelbrander, een flakkerend vlammenspel weet ons altijd wel te boeien. Zeker wanneer je tot in de late uurtjes wil genieten van tuin en zwembad, zorgt vuur voor extra sfeer, gezellige warmte en een intiem lichtschijnsel. Vuur op elk uur? Wij zijn fan!

Vurige kruiwagen

Je kunt je familie niet zelf kiezen. De moeder van deze Barrow, nieuw van Konstantin Slawinski, was een vuurhaard, de vader een kruiwagen en de grootmoeder een grill. Dit maakt van dit fraai design object een multifunctionele blikvanger die deze drie functies fraai combineert. In de grote schaal stook je een vuur van formaat en met de meegeleverde grill tover je de Barrow om tot een immense barbecue. Tot slot laat het geheel zich gemakkelijk als een kruiwagen verplaatsen naar waar het vuur gewenst is.

Richtprijs: € 799,90 (excl. eventuele verzendingskosten).

Golvend water

Voor deze Wave, een biohaard van het Italiaanse Acquafuoco, lieten de ontwerpers zich inspireren door de rustgevende en golvende beweging van het water. Ideaal voor aan de kant van het zwembad. Deze vuurbron, uitgevoerd in roestvrij staal en borosilicaatglas, werkt op vloeibare bio-ethanol en kan met een gevuld reservoir ongeveer drie uur branden. Alles brandt netjes op – dus zonder residu – waardoor zo’n biohaard amper onderhoud behoeft. Het vermogen van zo’n 2 kW zorgt bovendien voor een aangename warmte.

Richtprijs: € 599.

Roestkleurige patinalaag

Puur houtvuur zonder verdere franjes maak je in een vuurschaal, zoals dit prachtexemplaar van WALFiLii met HIB-label: handmade in Belgium. De schaal, uit stock leverbaar in vijf verschillende afmetingen, is uitgevoerd in cortenstaal, 3 tot 4 mm dik, dat na verloop van tijd een prachtig verweerd patina krijgt. Deze oxidehuid beschermt het materiaal en maakt verdere behandeling overbodig. Dankzij de meegeleverde ring staat de schaal niet rechtstreeks op de grond. In optie: een elegante voet van 20, 60 of 80 cm hoog waardoor je vuur naar een nog hoger niveau tilt.

Richtprijzen: vanaf € 495 (ø 80 cm) tot € 1.265 (ø 200 m) voor schalen en vanaf € 95 (h 20 cm) tot € 125 (h 80 cm) voor voet.
Levering aan huis is mogelijk.

Industriële knipoog

Deze Form houthaard is een nieuwkomer van formaat in het gamma van het Nederlandse Burni dat zich specialiseert in vurige sfeermakers voor buiten, zowel in de vorm van vuurschalen, -zuilen, -tafels en -haarden, stuk voor stuk vervaardigd uit 3 mm dik cortenstaal. Een best imposant ontwerp met een industriële knipoog van designer Aart van Asseldonk.

Richtprijs: € 1.895
www.burni.nl

Tafelvuur

Mag het net iets groter zijn dan een kaarsvlammetje? Zet dan eens een bio-ethanol lamp op tafel. Dit Bel vuurobject – Bel verwijst naar de Keltische god van het vuur – is van het Deense haardenlabel Morsø en zorgt gegarandeerd voor sfeer op de al dan niet gedekte dis. Mooi, gemakkelijk en veilig. De basis in gietijzer zorgt voor de nodige stabiliteit en dankzij het meegeleverde hulpstuk is het vuur eenvoudig te doven.

Richtprijs: € 110.

Perfect duo

Gemaksvuur dat er ook nog eens fantastisch uitziet, zeker wanneer je van eigentijds design houdt? Van Cosi fires is deze Cosiglobe haard bestaande uit een lage salontafel met daarin een gebruiksvriendelijke gashaard én een hogere bijzettafel waarin je de gasfles discreet kwijt geraakt. Cosi fires speelt hiermee in op de trend waarbij we liefst zoveel mogelijk verschillende tafeltjes combineren tot één geheel in het interieur. Die sfeer wordt met Cosiglobe nu dus naar buiten doorgetrokken. Combineer de set eventueel met een rond houten tafeltje voor een fraai totaalplaatje. De Cosiglobes zijn gemaakt uit composiet en verkrijgbaar in wit of zwart.

Richtprijs: € 799 voor de set, excl. optionele glasset voor rond het vuur.
www.cosi-fires.com