Buitenkeukens en BBQ’s

Ontbijt, lunch, diner. Drie keer per dag eten we. Doe daar voor mij de zoete zonde van het vieruurtje bij en voor mijn vriend een aperitief met hapjes, dan wordt wel duidelijk dat we heel veel tijd in de keuken en aan tafel doorbrengen. En zo snel het weer het toelaat, kokkerellen en tafelen we liefst in de buitenlucht. Daarom stellen we jullie graag de nieuwste barbecues voor en ontdekken we een hele nieuwe generatie buitenkeukens. Dat intermitterend vasten laten wij wel aan ons voorbij gaan, want in deze culinaire ateliers wil je van ’s morgens vroeg tot in de late uurtjes knabbelen en babbelen. Smakelijk!

 

HEARTHSTONE FIRE PIT GRILL

Van eenvoudige vuurschaal tot barbecue op hout met grills en plancha’s. De kookringen van de Fire Pit Grill van het Spaanse/Amerikaanse merk Hearthstone geven een leuke en functionele twist aan de traditionele vuurkorf. Je kan kiezen uit kwarten volle bakplaat, open grill of speksteen. De vuurkorf, kookplaten en het onderstel zijn gemaakt van solide gietijzeren onderdelen. Gebouwd om een leven lang mee te gaan.


EVERDURE BY HESTON BLUMENTHAL

Wie kan je beter een barbecue laten ontwikkelen dan een chef-kok als Heston Blumenthal. De lijn barbecues die hij samen met Everdure creëerde, leverde al grote internationale (design)prijzen op. Een gasbarbecue die er knap uitziet, veilig te verplaatsen is dankzij de twee stevige handvaten en makkelijk schoongemaakt kan worden omdat de vuurschaal uit geëmailleerd porselein is gemaakt. Bijpassend is de ‘prep-kitchen’, een kastelement met handig werkvlak, leggers, handdoekhouders en vuilbakken.


ENO - ENOSIGN BI-MATIÈRE

ENO, de Franse specialist in high-end plancha’s werkte voor deze nieuwe lijn samen met ontwerpstudio La Racine. De nieuwe plancha ‘bi-matière’ combineert inox en zwart gelakt staal. Enosign is de schakel tussen de specialiteiten van het huis: het emailleren van gietijzer en metaalbewerking. Dit komt tot zijn recht dankzij de ruime, dubbelwandige kookplaat. ENO plancha's zijn sinds 2011 gecertificeerd ‘Origine France Garantie’. 


CANE-LINE  -  DROP

Drop is de buitenkeukenlijn van Cane-line®. Kastelementen die je zelf samenstelt en combineert. Met toog, achterwand voor keukengerief en een vitrinekast voor je kruiden of servies. Een strakke maar warme combinatie van zwart aluminium en teakhout. Voor het werkblad met lavabo is er de keuze uit inox of een keramische afwerking.


ABIMIS - ATELIER

Abimis haalt de veelzijdigheid en kwaliteit van een professionele keuken naar buiten. Atelier, de iconische keuken van Abimis is hier gebouwd in een elegante buitenversie met compacte structuur. De samenstelling is volledig in roestvrij staal, wat ervoor zorgt dat de keuken zowel temperatuurschommelingen, slecht weer als schade door atmosferische corrosie kan weerstaan. Volledig op maat gemaakt, behoudt het zijn typische vierkante deuren en het onmiskenbare elementaire ontwerp. Stabiliteit, stevigheid en ergonomie komen samen met efficiëntie en functionaliteit.

 

 

AUREHUM - AGATHE

Is een volledige buitenkeuken net iets teveel van het goede? Wat dacht je van een tafel met ingebouwde kookelementen. De Agathe outdoor eettafel is volledig modulair en opent in het midden, waarbij een gemotoriseerd systeem het mogelijk maakt om verschillende onderdelen naar boven te halen. Zo kan ook tijdens de maaltijd de apparatuur naar believen worden verwisseld. Een teppanyaki bakplaat, inductiekookplaat, grillsteen, crêpeplaat, raclette, ijsemmer, snijplank of ethanol tafelhaard, alles is mogelijk! Er wordt gebruikgemaakt van ‘Dekton’ voor de bovenkant van de tafel. Dit is een kras- en vlekbestendig materiaal dat bestand is tegen uv-stralen, andere weersinvloeden en niet ontvlambaar is. Persoonlijke aanpassingen qua kleur en opties zoals ledverlichting of ingebouwde USB-poorten zijn allemaal mogelijk. WESCO - PREMIUM BUITENKEUKENS

De met de hand gemaakte buitenkeukens van Wesco zijn gebaseerd op een innovatief modulair systeem. Alle buitenkeukens en kookeilanden worden individueel vervaardigd volgens de wensen van de klant. Ook is er een ruime keuze aan afwerkingsmaterialen zodat de buitenkeuken zeker past bij het tuindesign. Een grondplan van geanodiseerd aluminium met geborstelde rvs-look zorgt ervoor dat de modules uitzonderlijk stabiel zijn en uitstekend bestand tegen weersinvloeden.

 

 

LEES MEER TIPS IN ZwembadenPlus magazine