Bogarden

In de wereld van de particuliere zwembaden is het pure zwemmen vervangen door de zwembeleving. Het zwembad op zich is dan ook maar een onderdeel meer van de totale zwembadomgeving. En daarin speelt het poolhouse een cruciale rol. 

Maatwerk en ontzorgen, dat is waar het bij Bogarden om draait. Een multidisciplinair team buigt zich over iedere opdracht met als doel de droom van de klant om te zetten in een op maat uitgewerkt project zonder dat hij/zij zich zorgen moet maken over vergunningen of stedenbouwkundige aanvragen.

Nagedacht
In eerste instantie wordt er goed geluisterd om de ideeën, de voorkeuren, de esthetische eisen en de praktische wensen en noden van de klant in kaart te brengen. Vervolgens wordt over elke lijn, elke vorm nagedacht. Ook de materiaalkeuze en de afwerkingsgraad van de gebouwen is hierbij essentieel. Voor de materialen kiest men bij Bogarden duurzame houtsoorten die prachtig vergrijzen, mooie glaspartijen, de juiste profielen, …. En met een gevoel voor verfijning en liefde voor het vak werken de eigen schrijnwerkers het poolhouse tot in de puntjes af.

Rust
Dat is zeker het geval in dit poolhouse dat de allure van een woning heeft. De klanten zijn drukbezette mensen met vier kinderen die dringend toe waren aan een plek waar ze zich konden terugtrekken voor wat rust, of waar de kinderen hun vrienden konden uitnodigen en feesten. Daarnaast bevinden zich in dit gebouw ook nog een garage voor drie wagens, een technische ruimte voor het zwembad en een logeerkamer-annex-badkamer op de eerste verdieping.

Samenwerking
Het gebouw werd opgetrokken in eikenhout met een dak van tegelpannen. De ramen zijn zwartgelakt op voorstel van Bogarden omdat het contrast met het hout zo mooi is. Het zijn accordeon ramen die in de zomer, als het erg warm is, volledig opengezet kunnen worden. Op die manier krijg je een open gebouw waarin het ook met warm weer gezellig toeven is. Dit project nam een half jaar in beslag vooraleer het gerealiseerd werd. Maar het resultaat van de samenwerking tussen Bogarden en aannemer Van Gastel mag best gezien worden.

BoGarden bvba

Trompstraat 26

B - 9190 Stekene

T + 32 (0) 3 789 28 10

F + 32 (0) 3 789 28 12

[email protected]

www.bogarden.be