Aan tafel!

Niets zo gezellig als samen met familie en vrienden de benen onder tafel schuiven. Zeker als die gedekte dis dan ook nog eens op het terras staat. Ongedwongen genieten van elkaar en het lekkers dat met liefde bereid wordt op de barbecue of in de buitenkeuken. Schuif je mee aan? Wij selecteerden alvast comfortabele stoelen en royale tafels die uitnodigen tot ‘al fresco’ langtafelen met al wie je lief is.

Functionele modules in hout
Van het Franse Ego Paris is de Extrados tafel die een structuur met sledevoet in gelakt aluminium, met keuze uit diverse kleuren, combineert met een tafelblad in Corian of keramiek. Nieuw dit jaar is het keramieken blad met de uitstraling van authentiek beton. Wat deze tafel extra bijzonder maakt, is de centrale en modulaire loper in aluminium, teak of corian. Je kunt er ook voor kiezen om deze loper naar wens in te vullen met functionele modules waaronder nu ook een houten messenblok, snijplank of flessenhouder. Tafel verkrijgbaar in diverse formaten met een lengte tot 242 cm, verlengbaar tot 332 cm.

www.egoparis.com

 

Tot veertien tafelgasten
Fermob kennen we allemaal als het label dat kleur brengt op het terras met zijn lichtgewicht aluminium meubelen. Met Ribambelle heeft het Franse merk er een bijzondere tafel bij die zich perfect aanpast aan de grootte van het gezelschap. Op het eerste zicht lijkt het een gewone tafel voor vier tot zes personen. Maar wanneer de vrienden arriveren, laat ze zich in een oogwenk uitbreiden met één of twee extensies van 42 cm of, in het geval van de XL versie, met wel drie extensies van 50 cm. Goed voor een gezelschap tot veertien gasten! Nadien neemt de tafel weer haar gewone proporties aan en kunnen de extensies netjes worden opgeborgen in een compartiment onder het tafelblad.

www.fermob.com

Comfy regisseursstoel
De regisseursstoel doet het goed op het terras: eenvoudig dicht te vouwen en op te bergen en tegelijk toch ook zeer comfortabel. Dat gaat zeker op voor dit comfy exemplaar uit de nieuwe Domino lijn van Talenti. Rijkelijk ingepakt met kussens in Quick Dry Foam en een verwijderbare hoes in outdoortextiel met een indoor look & feel. Het teakhouten detail aan de rug verwijst naar het blad van de bijhorende tafel, verkrijgbaar in twee afmetingen: 160 en 200 cm, verlengbaar tot respectievelijk 160 en 260 cm. Design Marco Acerbis.

www.talentisrl.com

 

Ovaal en sociaal
Een ronde of ovale tafel heeft iets sociaals. Iedereen ziet iedereen en de gesprekken gaan vlotjes over en weer. Nieuw van Bristol Garden is deze Barolo tafel met centrale en vloeiend vormgegeven voet en frame in wit of zwart aluminium – die niemand in de weg zit – en tafelblad naar keuze in glas of keramiek. Uitnodigend design met een vintage knipoog en verkrijgbaar in twee formaten: 240 op 135 cm en 290 op 148 cm.

www.bristolgarden.be

Nautische knipoog
Zoals de naam Clipper al doet vermoeden, is deze nieuwe tafel van Gloster geïnspireerd op een van de snelste en mooiste schepen van weleer. Een duidelijke knipoog naar het nautisch erfgoed, met een teakhouten tafelblad dat een scheepsdek symboliseert en de taps toelopende poten die iets weg hebben van slanke scheepsmasten. Verkrijgbaar in de zeer royale lengte van 280 cm of compactere tafel van 129 cm. Design Hendrik Petersen.

www.gloster.com

 

Benieuwd naar de rest van het artikel? Lees het volledige artikel in ZwembadenPLUS 2018 (te verkrijgen in Carrefour, Delhaize en de beter dagbladhandel).