A day at the pool

Zon, water, een goed gezelschap en lekker eten: wat moet je meer hebben om van een vakantiedag een festijn te maken? Dit jaar was Zwembadenplus te gast op een poolparty in Geel. Een zomers verslag.

Spiegeltje, spiegeltje, ... 
... aan de wand, wie bouwde het mooiste zwembad van het land? Sanigo. Vooral bekend als bouwer van sauna’s en wellnessprojecten, heeft deze constructeur met zijn met graniet beklede baden zijn aanbod succesvol uitgebreid. Hij zorgde voor een unicum in de geschiedenis van de Belgische zwembadbouwerwedstrijd: twee jaar op rij (2010 & 2011) won hij goud met een bad in de categorie tot 75.000 euro. Dit strakke overloopbad weerspiegelt de werkelijkheid als geen ander en is niet alleen een genot om in te zwemmen, maar ook om naar te kijken. 
www.sanigo.be

 

Sjaal 
Georges Hermann Mumm: met zo’n solide naam moet je wel een goede champagne kunnen produceren. Mumms kenmerk is een rode ‘sjaal’ die rond de fles is gedrapeerd. Voor de kenners van champagne: bij Mumms Cordon Rouge domineert de Pinot Noir onder de blauwe druivenrassen en levert de Pinot Meunier daarbij de finishing touch. Van de witte druivenrassen is de Chardonnay nadrukkelijk aanwezig. 
www.ghmumm.com 

 

 

Florale passie 
Een mooi gedekte tafel is pas helemaal af als ze ook voorzien is van mooi bloemwerk. Het was de Hasseltse florist Philippe Bas – motto: ‘Florale passie’ – die de uitdaging met succes aanging. Met onder andere vanda’s, hortensia’s en limoenen creëerde hij twee keer een totaal andere, maar steeds feestelijke sfeer. Deze passionele bloemkunstenaar geeft regelmatig workshops en werkt regelmatig mee aan bijvoorbeeld het magazine Fleur Creatief. 
www.philippebas.be

 

 

Buitenstebeste barbecue 
De eenvoudige houtskoolbarbecue is nog steeds een vaste waarde in de markt, maar de jongste jaren is er een trend naar toestellen waarmee je beduidend meer kan. Een merk dat het volledige gamma bestrijkt is Outdoorchef. Het is gewezen wereldkampioen barbecueën Peter de Clercq die er zijn beste kunsten op laat zien. Hier mag Maarten Gielis, lid van ‘The Outdoorchefs’, zijn culinaire lusten botvieren op een Venezia uit de Cubic-Line. Het is een flink uit de kluiten gewassen gaskogelbarbecue, met naast een gewone grill ook een zgn. ‘steakhouse-grill’. Alle barbecues van Outdoorchef zijn uitgerust met een gepatenteerde trechtertechniek die aanbranden en rookvorming voorkomt. Daardoor vallen er minder vetten en sappen in de vuurgloed en zullen vlammen niet zo snel hevig opflakkeren. Tegelijk behoud je toch het typische barbecuearoma omdat de vetten en sappen verdampen. 
www.outdoorchef.com

 

Point-virgule 
Geen barbecue zonder kruiden en accessoires. Ook hier zijn de provencaalse kruiden en de barbecuetang al lang niet meer alleen zaligmakend. Barbecuen is nu ook bij ons uitgegroeid tot een heuse business waarin diverse fabrikanten grote assortimenten van allerlei ge- en verbruiksvoorwerpen in hun aanbod hebben zitten. Tijdens deze poolparty viel ons oog op het gamma van de Belgische producent point-virgule. Naast spatels, schorten, Qbags en de barbecuebijbel van Peter de Clercq bevat het ook zgn. ‘instantmarinades’. Deze kunnen rechtstreeks met een daartoe bestemde spuit in het vlees, de vis, de groenten of het fruit worden geïnjecteerd. Als dat goed gebeurt, levert dat een flinke tijdwinst op, komt de smaak van de marinade veel beter tot zijn recht en zijn de bereidingen malser en sappiger. 
www.ghecom.be

 

Heerlijk hmmm ... 
Varkensgebraad met kruidige ratatouille in de Qbag 

Wat (4 pers)? 
1 gebraad van 1 kg • 150 ml water • 50 g instantmarinade voor vlees • 4 grote aardappelen gekookt in de schil • 100 g zachte kruidenkaas naar keuze • 2 Qbags (zakjes uit hoogwaardig dik aluminiumfolie) • 1 aubergine • 1 rode, groene en gele paprika • 4 sjalotten • 4 teentjes knoflook • 1 gele courgette • 1 venkel • 4 tomaten • 1 eetlepel komijnzaad • 1 fles Mexicaanse ketchup • 4 dl witte wijn • vleesmarinade • barbecuekruiden 
Hoe? 
Meng het water en de instantmarinade in een kommetje en spuit de marinade mooi verdeeld in het gebraad. Wrijf het gebraad in met vleesmarinade, kruid bij met barbecuekruiden en zet 40 minuten op een matig hete temperatuur (180 °C). Strooi een handvol in water geweekte wijnranksnippers in het aromapannetje dat je in de trechter plaatst. Hol de aardappelen uit, meng het aardappelkruim met de zachte kruidenkaas. Vul de aardappelen op en plaats ze 30 minuten naast het gebraad. Reinig de groenten en snijd ze in grove stukken. Snijd de knoflookteentjes in schijfjes en de tomaten in vier. Kruid met komijn en groentekruiden. Verdeel dit alles over de Qbags en giet in elke Qbag 2 dl witte wijn en 2 dl Mexicaanse ketchup. Vouw de Qbags dicht en leg ze 20 minuten op de barbecue.  

 

Superkwaliteit, grote variatie 
Het Britse Gloster begon ruim een halve eeuw geleden met de productie van teakhouten tuinmeubelen. Aanvankelijk haalde het bedrijf het hout daarvoor nog in West-Afrika, maar tegenwoordig wordt alleen speciaal daartoe geplant hout gebruikt. Gloster overleeft niet op teak alleen. Het bedrijf diversifieerde succesvol in zowel de breedte - andere materialen zoals aluminium en roestvrij staal – als in de diepte – meer variatie in het type van meubels. De gasten konden hier rustig wegzakken in zeteltjes van de Club-serie en gezellig tafelen aan meubels uit het Koreen Fusiongamma.
www.gloster.com

 

Designapparaat, stevige koffie 
Een bekender ontwerp maken dan deze van het espressoapparaat illy X1 is schier onmogelijk. Toch sleepte de nieuwe illy Y1 ook een prijs in de wacht: het gaat om de gerenommeerde Red Dot Design Award die al ruim 50 jaar wordt uitgereikt. De Y1 kreeg in 2011 het goud in de categorie Huishoudelijke Toepassingen. Deze Y1 siert door zijn eenvoud: steunend op een vierkante basis uit geborsteld aluminium, heeft het apparaat veel weg van een drinkfontein. De drank die ze schenkt is een stevige koffie gebrand in Italië en gedronken in ruim 140 landen over de hele wereld. 
www.illy.com

 

Staalhard felgeel 
Het Belgische WALFILii is een ontwerper van handgemaakte plantenbakken uit polyester, staal en cortenstaal. De polyester plantenbakken bestaan in nagenoeg alle vormen, formaten en kleuren, gaande van sober wit tot felgeel en vuurrood. Daarnaast heeft deze producent ook plantenbakken in gewoon staal en in zgn. cortenstaal in zijn aanbod. Uit dat laatste zijn ook de vuurschalen gemaakt. Cortenstaal is een legering van gewoon staal met toevoeging van o.a. koper, chroom en zink. Onder invloed van het weer zal de kleur ervan variëren van oranje tot roodbruin. 
www.walfilii.com